FORTHCOMING CHILDREN’S BOOK ON KIMOLOS CYCLADIC ISLAND!

https://www.kimolistes.com/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b2%ce%b9%ce%b2/

https://www.facebook.com/kimolistes.gr

Το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο για το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, την Κίμωλο μας! Η μαγεία της Κιμώλου σε ένα βιβλίο που ετοιμάζεται από την συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αγαθή Ρόδη, με την συνδρομή της Εθελοντικής ομάδας «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ). Σύμφωνα με την συγγραφέα και φίλη της ομάδας των Κιμωλιστών, ξεκίνησε να γράφει το εν λόγω βιβλίο ορμώμενη από την ομορφιά του σμαραγδένιου νησιού μας όταν δε το επισκέφθηκε το λάτρεψε!Το βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και στο ευρύ κοινό μιας και συμπεριλαμβάνει τους Κιμωλιάτες κατοίκους που αποτελούν το σημείο αναφοράς του νησιού, οι οποίοι συνεχίζουν να συνεισφέρουν ώστε η πανέμορφη Κίμωλος να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αναμένουμε με ανυπομονησία και ευχαριστούμε την συγγραφέα για την τιμή να αναδείξει το νησί και τους κατοίκους της Κιμώλου! Η συγγραφέας είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει δείγματα της εικονογράφησης, με τον εμβληματικό Φάρο της Πολυαίγου και από την καθη

Το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο για το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, την Κίμωλο μας! Η μαγεία της Κιμώλου σε ένα βιβλίο που ετοιμάζεται από την συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αγαθή Ρόδη, με την συνδρομή της Εθελοντικής ομάδας «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ). Σύμφωνα με την συγγραφέα και φίλη της ομάδας των Κιμωλιστών, ξεκίνησε να γράφει το εν λόγω βιβλίο ορμώμενη από την ομορφιά του σμαραγδένιου νησιού μας όταν δε το επισκέφθηκε το λάτρεψε!Το βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και στο ευρύ κοινό μιας και συμπεριλαμβάνει τους Κιμωλιάτες κατοίκους που αποτελούν το σημείο αναφοράς του νησιού, οι οποίοι συνεχίζουν να συνεισφέρουν ώστε η πανέμορφη Κίμωλος να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αναμένουμε με ανυπομονησία και ευχαριστούμε την συγγραφέα για την τιμή να αναδείξει το νησί και τους κατοίκους της Κιμώλου! Η συγγραφέας είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει δείγματα της εικονογράφησης, με τον εμβληματικό Φάρο της Πολυαίγου και από την καθημερινότητα των ψαράδων της Κιμώλου.

PRESS RELEASE: 02/10/2021by Νικόδημος Λιανός

https://www.naxospress.gr/arthro/vivlio/kimolos-dimioyrgei-proto-eikonografimeno-paidiko-vivlio

Μπορεί η Κίμωλος να είναι μία … βούλα στο χάρτη, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει τα εύσημα σε πανελλαδικό επίπεδο για τις δράσεις της που αφορούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις έχει να κάνει με τις ανοιχτές βιβλιοθήκες. Είτε στη πόλη είτε ακόμη και στις παραλίες όπου εκμεταλλεύονται κάθε ξύλο που πέφτει στα χέρια των εθελοντών. 

Οι “Κιμωλίστες” – εθελοντική ομάδα – χρόνο με το χρόνο ανεβάζουν το πήχη των επιδόσεων με κινηματογραφικές βραδιές, με θεατρική ομάδα ενώ τώρα έρχεται και βιβλίο για παιδιά και δη εικονογραφημένο. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο καθότι έχει ως άμεση σχέση με το νησί των Δυτικών Κυκλάδων. Κι όπως διαβάζουμε στις σελίδες της ομάδας στα social media.